KAMPADRES:

KLJ Strijtem
‘Naam van u kind’
Sparrenheem
Duinenstraat 5
3660 Oudsbergen

Liefste ouders en leden,

De kogel is door de kerk!

Vorig weekend kregen we het fantastische nieuws te horen dat we toch niet zullen moeten thuisblijven van kamp deze zomer. We hopen dan ook dat jullie met ons mee gaan! Het kamp zal doorgaan van 2 t.e.m. 11 augustus 2020.

Zoals jullie waarschijnlijk ook al gehoord of gelezen zullen hebben, worden er wel heel wat beperkende maatregelen opgelegd. Het kamp zal er dus sowieso heel erg anders uitzien dan de vorige jaren en we zullen met bubbels moeten werken. Maar dit betekent zeker niet dat het een minder geweldig kamp zal worden. Graag willen we jullie vragen om deze mail goed te lezen en het nodige te doen om ons te helpen met de organisatie van het kamp.

De leiding is druk in de weer om een plan van aanpak uit te werken. Jullie veiligheid staat bij ons op de eerste plaats. Daarom zullen wij dan ook het advies van de veiligheidsraad en KLJ-Nationaal ter harte nemen en de nodige aanpassingen doen aan onze infrastructuur. Wij hebben door de jaren heen een spaarpotje kunnen verzamelen voor noodgevallen. Dit staat ons toe om dit jaar heel wat investeringen te doen om het kamp op een zo veilig mogelijke manier te kunnen laten doorgaan. We raden jullie dan ook aan om de webpagina van KLJ Nationaal eens te lezen voor meer informatie ( https://www.klj.be/corona/corona-en-kampen ). Ouders die zich verder zorgen maken over gezondheid en veiligheid in tijden van corona kunnen met extra vragen terecht bij de hoofdleiding; Alana (0472/97 39 80) en Thibaut (0471/11 52 82). Ook als je met vragen zit over deze mail, mag je zeker eens bellen.

Maar dan nu praktisch!

De bubbels mogen bestaan uit maximaal 50 personen (leiding inbegrepen). Elk jaar gaan wij op kamp met ongeveer 90 – 105 leden en leiding. Dit betekent natuurlijk dat wij op dit moment nog niet weten of we twee of drie bubbels zullen moeten maken. Ook de splitsing van de groepen in meerdere bubbels is niet vanzelfsprekend. Dit is echter zeer belangrijk om heel wat praktische zaken te regelen. Daarom hebben we jullie hulp nodig! Wij hebben een exact aantal nodig van het aantal leden per groep dat zal meegaan op kamp. Vandaar dat wij jullie dit jaar zullen vragen om ons zo snel mogelijk te laten weten of jouw kids meegaan op kamp of niet.

Vul zo snel mogelijk en ten laatste tegen 20 juni de Google Form in die je vindt via de link onderaan in de mail, als een ‘voorinschrijving’ van je kind. Het formulier dient steeds ingevuld te worden door de ouders (ook bij de Zjielen en Vedetten). Per deelnemend kind moet het formulier afzonderlijk ingevuld worden. Belangrijk is dat je het formulier ook invult als één of meerdere kinderen in jouw gezin NIET meegaan. Zo hebben wij een beter zicht op de volledigheid van onze gegevens.

Op basis van alle voorinschrijvingen die we tegen 20 juni ontvangen zal de leidingsploeg kiezen voor een bepaald scenario. Alle kinderen die de voorinschrijving ingevuld hebben zijn verzekerd van een plaatsje op kamp. Indien er nog ruimte is in de bubbel kunnen er eventueel nog inschrijvingen toegestaan worden tot de capaciteit van het scenario verzadigd is. Daarna zullen we jullie helaas moeten teleurstellen.

INVULLEN is dus de boodschap!

Enkele belangrijke noties: Wij kunnen momenteel nog geen informatie geven over de samenstelling van de bubbels. Wij kunnen dus niet garanderen dat bepaalde groepen in dezelfde bubbel zullen zitten. Hierdoor is het mogelijk dat broers en zussen in een andere bubbel kunnen zitten. Ook zal er indien nodig voorrang gegeven worden aan jaarleden, voor zomerleden die zich nog moeten inschrijven Maar wij doen er alles aan om iedereen een kamp te bieden om nooit te vergeten. 

Begin juli zullen wij het gekozen scenario aan jullie communiceren. Er zullen (online) infomomenten voorzien worden om het plan van aanpak en de genomen maatregelen uit te leggen. In de loop van juli zullen jullie ook een communicatie ontvangen over de bubbels en hun samenstelling. Het wordt hoe dan ook een heel speciaal kamp en alles zal ‘anders dan anders’ verlopen. Graag stellen we jullie gerust dat we heel uitgebreid zullen communiceren vanaf begin juli en dat jullie heel wat mogelijkheden zullen aangereikt worden om jullie vragen te stellen.

De leiding kijkt enorm uit naar het kamp en doet er alles aan om er een fantastische zomer van te maken.

We kijken er naar uit om jullie terug te zien!

Spread the word!

Vul het formulier in via deze link:  https://forms.gle/2i22XaCtmtQmYhyy8

Vreugdevolle en zomerse groetjes,

Jullie leidingsploeg

In dit bestand kan je ons kampboekje 2020 vinden: