Beste ouders, liefste leden,

Er zijn weer heel wat veranderingen op til in het jeugdwerk en vanaf februari gaan er enkele versoepelingen EN verstrengingen in. Ook wij zullen onze werking aanpassen vanaf februari. De leidingsploeg is nog altijd zeer enthousiast en we maken er allemaal samen het beste van. We vragen jullie dan ook om deze mail goed te lezen en de google form in te vullen, zelfs al kiest jouw kind niet voor KLJ als eerste hobby. Zo kennen we de exacte cijfers van wie we wel EN niet kunnen verwachten. Hieronder meer daarover.

Wat is er veranderd in de reglementering?

-12: Kabouchkes, Woudlopers & Nijntjes, Strippen & Stroppen

 • Zijn activiteiten mogelijk tot 10 personen, exclusief de begeleiding.
 • Zijn activiteiten zowel binnen als buiten mogelijk, maar buitenactiviteiten zijn aangeraden.
 • Draagt de begeleiding steeds een mondmasker, ook buiten.
 • Mogen kinderen maar aan 1 hobby (KLJ, sport, muziekschool, …) per week deelnemen.
 • Zijn deze regels van toepassing op leden die geboren zijn in 2009 of later

+12: Trippers, Zjielen & Vedetten

 • Zijn enkel buitenactiviteiten mogelijk tot 10 personen, exclusief de begeleiding.
 • Dragen de begeleiding en de leden steeds een mondmasker, ook buiten.
 • Mogen jongeren maar aan 1 hobby (KLJ, sport, muziekschool, …) per week deelnemen. Het is de verantwoordelijkheid van de ouders/meerderjarige leden om dit in de gaten te houden.

Elke groep een eigen tijdstip

ZATERDAG (+12) ZONDAG (-12)
15u – 17u Trippers  10u – 12u Kabouchkes
10u – 12u  OF*  19u – 21u Zjielen & Vedetten   (*Afhankelijk van de activiteit: zie Whatsapp) 13u – 15u Woudlopers & Nijntjes
15u30 – 17u30 Strippen & Stroppen

Om de verplichte bubbels van max 10 leden mogelijk te maken gaan we als volgt te werkt: De +12 zal activiteit hebben op zaterdag en de -12 op zondag. Zo behouden we de splitsing tussen de lagere school en het middelbaar. Elke groep krijgt een eigen tijdslot aangewezen. Tussen de verschillende groepen is er tijd voorzien om alles te ontsmetten. Daarnaast zal elke groep opgedeeld worden in bubbels van maximum 10 leden. De meeste groepen zullen bijgevolg uit twee bubbels bestaan. Elke bubbel zal een eigen wc-blok toegewezen krijgen met een eigen wastafel. De bubbels worden strikt uit elkaar gehouden.

Hoe inschrijven?

We zullen werken met vaste bubbels per maand. We vragen dan ook een engagement van een hele maand aan de leden. Dit betekent dat je jouw kind kan inschrijven voor een maand (bijvoorbeeld februari) waarin zij kiezen voor KLJ als enige hobby. Dit betekent echter niet dat ze elke week moeten aanwezig zijn en ook als ze zich ziek voelen of een risicocontact hebben gehad blijven ze thuis.

De bubbels zullen samengesteld worden op basis van de scholen. Kinderen die op school al in dezelfde bubbel zitten, zetten we idealiter ook samen in de KLJ-bubbel. Ook proberen we verder indien mogelijk rekening te houden met vrienden en vriendinnen in de mate dat dit mogelijk is.

We vragen aan ALLE leden om onderstaande google form in te vullen met betrekking tot de maand februari. In dit formulier kan je aangeven of jouw kind wel of niet naar de KLJ zal komen in februari. Op basis van jullie input kunnen wij dan op een veilige en efficiënte manier de bubbels verdelen. Zo kunnen we de leiding toewijzen aan één bubbel en de activiteit voorbereiden op basis van de aantallen.

Gelieve het formulier op onderstaande link in te vullen VOOR DONDERDAG 4 FEBRUARI 20 UUR: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdCf6CKOXckTmdyTvdMxcfcIRnEtbfFT3WnmlUZOmAhVt_OEQ/viewform?usp=sf_link

Veiligheidsmaatregelen

Volgende maatregelen blijven van kracht op onze activiteiten

 • Handen wassen bij het vertrekken en het terugkomen thuis
 • Een eigen drinkbus meebrengen naar de activiteiten
 • Warme kledij aan
 • De bubbels worden strikt uit elkaar gehouden en hebben eigen sanitaire voorzieningen
 • Iedereen ouder dan 12 draagt de hele activiteit een mondmasker, zowel binnen als buiten. Leden jonger dan 12 mogen ook zeker een mondmasker dragen, zeker voor binnen kan dit extra bescherming bieden
 • Iedereen die zich niet lekker voelt, symptomen vertoont of een risicocontact heeft gehad blijft die week thuis

Eind februari zullen we opnieuw contact opnemen om jullie opnieuw de kans te geven om al dan niet in te schrijven voor de maand maart. Mogelijks zijn er dan nieuwe verstrengingen of versoepelingen maar dat wachten we geduldig af.

OPGELET: De activiteit van zondag 31 januari zal nog doorgaan op dezelfde wijze als de activiteiten in januari. De Kabouchkes en Woudlopers & Nijntjes zijn welkom op 31 januari van 9u-12u en de Strippen & Stroppen van 14u-17u. Wel proberen we hier ook al kleinere groepjes te maken tijdens de activiteit.

Indien je nog vragen of bezorgdheden hebt kan je altijd de hoofdleiding een belletje geven: Alana 0472/97 39 80 en Tiemen 0471/31 74 84

Heel wat nieuwe regels maar wij laten ons niet ontmoedigen! We hopen er samen met jullie een fantastisch voorjaar van te maken gezien de omstandigheden. We kijken er naar uit om jullie in februari terug te zien.

Groetjes,

Een super enthousiaste leidingsploeg

Voor vragen of meer info kunt u altijd terecht bij de hoofdleiding Alana Verpaelst & Tiemen Goossens (op het e-mailadres hoofdleiding@kljstrijtem.be).